background

Girişimcilik Kampı

Kampa Başvur

Dönüşen KOBİ Girişimcilik Kampı

Standard Chartered Foundation tarafından finanse edilen, Youth Business International ve Habitat Derneği ortaklığında uygulanan “Dönüşen KOBİ Programı”, Covid-19 sebebiyle zorluk yaşayan KOBİ’lerin teknoloji ve finans alanında dayanıklılıklarını artırmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda KOBİ’lere yönelik eğitimler ve destek programları uygulanmaktadır. Program kapsamında 600 KOBİ’ye ulaşılarak yıl sonunda 30 KOBİ’nin girişimcilik kampı ve hızlandırıcı programına katılarak iş geliştirme planlarını hazırlamaları ve program sonunda jüri tarafından seçilen 5 KOBİ’ye hibe desteği verilmesi hedeflenmektedir.

Program Hakkında

Proje kapsamında uygulanması planlanan Girişimcilik Kampı, yerel işgücü piyasalarının arz ve talep bileşenlerine odaklanarak, mevcut iş dünyası aktörlerine daha fazla iş yaratmaları, yeni mikro ve küçük ölçekli işletmeler kurmak ve büyütmek için yeni fırsatları tespit etmeleri ve gelir getirici faaliyetler yaratmaları için destek sunmaktadır. Bu nedenle; Türkiye’deki bireylerin yeni işletmeler kurmasına yardımcı olmak veya mevcut işletmelerini geliştirmelerini teşvik etmek ve desteklemek için “Dönüşen KOBİ Programı Girişimcilik Kampı Programı” tasarlanmıştır.

Program kapsamında 15 adet eğitim, 180 saat mentorlük ve 3 adet etkinlik gerçekleşecektir.

Girişimcilik Kampı Takvim

1. Başvuru Süreci: 1 Ağustos-24 Eylül 2021
  2. Değerlendirme Süreci: 24-29 Eylül 2021
  3. Kamp Tarihi: 1 Ekim-1 Kasım 2021

1-3 Ekim 2021- Bootcamp & 8-12 Ekim 2021- Hızlandırıcı
  • Programa kabul edilen 30 girişimciye, işlerini geliştirmeleri için eğitim ve atölye çalışmalarına katılma fırsatı verilecektir.
  • Kamp sürecinde girişimcilerle 1-1 mentorluk oturumları yapılacaktır.
  • Program kapsamında eğitimler ve mentorluk destekleri çevrimiçi olarak verilecektir.
15-16 Ekim 2021- Mentorluk Süreci ve Katılımcı Sunumları
  • Girişimcilik Programı sonunda, 30 girişimcinin sunum yapması planlanmaktadır.
1 Kasım 2021- Demo Day
  • Sunum sonucunda seçilecek olan 6 kişi Demoday etkinliğine davet edilip Hibe desteği için Program ortaklarının da içinde bulunduğu Jurilere sunum yapacaktır.
  • Demoday sonunda 3 kişiye Hibe desteği verilmesi planlanmaktadır.

Bootcamp & Hızlandırıcı Programı

Bootcamp
  • Swot Analizi Eğitimi
  • İş Kanvası Eğitimi
  • Blockchain 1.0
  • Temel Finans Eğitimi
  • Fintech 1.0
  • Yatırımcı ile Girişimcilik Yatırımları Sohbeti
  • Başarılı Teknoloji Girişimcileri ile Sohbet- IK, Finans ve Lojistik
Hızlandırıcı
  • Dijital Marka Eğitimi
  • Marka Deneyimi Eğitimi
  • Dijital Dönüşüm Eğitimi
  • Pazaryerleri Girişi Eğitimi (Amazon, Etsy, Trendyol, Hepsiburada, etc.)
  • Sonuç Odaklı Satış Strateji Eğitimi
  • İçgörü Mühendisliği Eğitimi
  • Sunum Teknikleri Eğitimi
  • İş Ağınızı Büyütme ve Güçlendirme Eğitimi
  • Doğru Aksiyonları Gerçekleştirme-Katılımcı Problemleri Üzerine Sohbet
  • Çevik Dönüşüm Metodolojisi

Programa Kimler Başvurabilir?

• Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşından büyük olanlar,
  • Daha önce program kapsamında gerçekleştirilen Dijital Dönüşüm ve Finansal Dönüşüm eğitim oturumlarına tam katılım sağlayıp, sertifika almış olanlar.

Başvurular Nasıl Değerlendirilecektir?

• Bir iş fikrine sahip olunması veya faaliyet gösteren bir işletmeye sahip olması,
  • Girişimcinin veya ekibin yeterli yetkinlikte veya deneyimde olması,
  • İş fikrinin yenilikçi olması, büyüme, istihdam ve sürdürülebilirlik potansiyeline sahip olması,
  • Fikrin ölçeklenebilir (hızlı büyüme yeteneği) olması ve ticarileşme potansiyelinin olması,
  • Fikrin, yüksek katma değerli veya istihdam yaratma kapasitesi olması,
  • Program süresince en az %80 oranında devamlı katılım sağlamak,
  • Kadın girişimciler ve engelliler önceliklidir.
Not: Girişimcilik Kampına başvuru yapmadan önce program kapsamında gerçekleştirilen Dijital Dönüşüm ve Finansal Eğitim oturumlarına katılmanız gerekmektedir. Eğitimlere katılım sağlamadıysanız aşağıda yer alan başvuru formundan öncelikle eğitim oturumlarına başvuru yapıp, oturumlara katılım sağlayınız. Eğitim sonunda alacağınız sertifikalarınız ile Girişimcilik Kampına başvuru yapabilirsiniz.

Paydaşlar

İnovasyon Proje

STAJYER, OPERAYON SORUMLUSU

logo

Standard Chartered Foundation tarafından finanse edilen ve Youth Business International ve Habitat Derneği ortaklığında uygulanan Dönüşen KOBİ Programı, Covid-19 sebebiyle zorluk yaşayan KOBİ ve genç girişimcilerin teknoloji ve finans alanında dayanıklılığının artırılmasını amaçlamaktadır.

• Maslak Mah. Ahi Evran Cad. No:6
    Kapı No:200 Sarıyer/İstanbul